December månads vin

 

Månadens vin kommer från vinområdet Valpolicella i Veneto, Italien och vinhuset Masi. Vinet heter Masi Campofiorin och är en storsäljare runt om i världen och ett väldigt uppskattat vin.

 

Det speciella med detta vin är att det har jäst två gånger, först jäses ett vin på nyskördade druvor, under tiden så torkas en del druvor på hyllor gjorda av bambu, när dessa sedan torkats så pressas dessa och tillsätts sedan i vinet som redan börjat jäsa och man kan nu jäsa vinet ytterligare en gång. Vinet får pågrund av detta mer färg, bättre fyllighet och mer arom.

 

Druvorna till detta vin är det samma som till Amarone alltså Corvina, Molinara och Rondinella.

 

Vinet är fruktigt med härligt balanserade tanniner och syra. Smaker av mörka biggaråer, blåbär, vanilj, Kanel, örter och fat.

 

Vinet passa perfekt utmärkt till oxfile provencale eller varför inte en klassisk tournedo med rödvinssås.

 

Masi Campofiorin (nr 5123) 109 kr

 

Jag måste även tillägga en god sherry till alla underbara choklad desserter samt all god choklad som hör julen till. Sherryn finner ni i beställningssortimentet men går att få hem på en vecka, Don Guido av Williams and Humbert nr 76108. (109 kr, 375ml) En underbar riktigt söt sherry med smaker av julens torkade frukter som dadlar och fikon samt härlig russinton.