Januari månads vin

 

Januari månads vin tillverkas av vinproducenten Falernia. Vinet heter Donna Maria och kommer från Limari Valley i Chile.

 

Donna Maria Syrah är en hyllning till Maria Gramola Olivier som med sin man och sju barn flyttade från Norra Italien till Chile 1951. Maria arbetade hårt med Agrikultur och vinproduktion. Maria är än idag en stark personlighet och symbol för familjen.

 

Druvorna är handplockade i små korgar som rymmer ca 15 kg vilket ger en omsorgsfull druvskörd. Man tittar sedan igenom alla druvklasar för att se så inga druvor är dåliga innan pressning. Druvorna pressas sedan varsamt, man jäser vinet och i slutändan buteljerar man ett ofiltrerat vin för att behålla så mycket smak och karaktär som möjligt.

 

Ett fylligt, väldigt smakrikt vin med stor fruktighet och toner av välmogna björnbär, rålakrits, svartpeppar, mörka plommon, biggaråer och en härlig ton av fat.

 

Detta vin passar utmärkt till vilt, jag valde att kombinera detta vin till ugnstekt kronhjort med potatispuré, sparris samt en skysås från stekningen av kronhjorten.

 

Donna Maria Syrah (nr 6881) 119 kr